fbpx

Onze Lessen

Onze lessen worden altijd gegeven in kleine groepen en onder begeleiding van een ervaren en gekwalificeerde coach. Ongeacht je huidige ervaring of niveau, wij hebben een passende optie voor je klaarstaan.

45

KRACHT45

Een training van 45 minuten met gewichtheffen, gevolgd door een metabole conditietraining. U krijgt bewegingen te zien van gemiddelde complexiteit met matige belasting. Elke les begint met een functionele warming-up, gevolgd door een vaardigheidsbespreking en vervolgens een krachtcomponent gekoppeld aan de training. Voor nieuwere atleten is dit programma een goede introductie tot complexiteit, belasting en variatie. Voor meer ervaren atleten helpt KRACHT45 bij het ontwikkelen van mechanica, consistentie en intensiteit in basiskracht en matig complexe bewegingen.

60

KRACHT60

Een les van 60 minuten met functionele bewegingen uitgevoerd op hoge intensiteit, alléén voor gevorderde sporters. Deze trainingen zijn heel gevarieerd in duur, vorm en type. Door elementen van gymnastiek, olympisch gewichtheffen en conditietraining te combineren en te variëren is geen enkele training hetzelfde. U kunt tijdens deze les een hoog tempo, hoog volume en complexe bewegingen verwachten. Atleten moeten aan de voorwaarden voldoen om deel te nemen.

SF

KRACHTSILVER FOX

Een speciale les voor de iets oudere sporter (50+): de Silver Fox. De behoefte van de Silver Fox is anders dan die van de twintiger. Waar de twintigers ''tot het gaatje'' willen gaan, sport de Silver Fox om energiek en gezond oud te worden. Waar de twintiger wil werken aan explosiviteit, behendigheid en complexe bewegingen, is de behoefte van de Silver Fox om kracht en mobiliteit op te bouwen en te behouden en ook om te werken aan conditie en balans: alles wat je nodig hebt om lachend oud te worden. Deze les sluit aan op de behoefte van de Silver Fox die veelal sport om fit en vitaal te zijn.

KRACHTENGINE

Bij deze les bouwen we een ​​krachtige aerobe motor! Dit is een interval training met iedere week een andere focus: het verhogen van van jouw aerobe drempel of lactaatdrempel en het verbeteren van jouw VO2Max, krachtuithoudingsvermogen en snelheid.

GYMNASTIEK

Een les van 45 minuten waarin we ons richten op de fundamenten van gymnastiek en in een cyclus van 6 weken werken aan de beheersing van een specifieke oefening, zoals een handstand walk, pull-up variaties en muscle ring-ups. We werken aan de bewegingsbasis en aan de opbouw van kracht, coördinatie en techniek die nodig zijn voor explosievere bewegingen. De lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus en we nemen je mee door progressies en oefeningen om je te helpen je doelen te bereiken.

OLYMPIC WEIGHTLIFTING

Een les van 45 minuten waarin je de technieken van de lessen Olympisch Gewichtheffen leert en versterkt: de Snatch en de Clean and Jerk. Je kunt een warming-up verwachten met techniekoefeningen en vervolgens één lift of complex om gewicht in te bouwen en toch te werken aan het verbeteren van je techniek. Deze lessen zijn ideaal voor atleten die nieuw zijn in het olympisch gewichtheffen, maar ook voor gevorderde atleten die hun bewegingen willen verbeteren en nieuwe cues willen leren van onze ervaren coaches.

MOBILITY

In onze slessen combineren we aspecten van yoga met functionele krachtoefeningen, met als doel je trainingsprestaties te verbeteren en het risico op blessures te verminderen. We bieden twee verschillende mobiliteitslessen - één voor activering en voorbereiding, en één voor herstel. In beide lessen gebruiken we hulpmiddelen zoals foamrollers, dumbbells, blokken of banden. Deze lessen kunnen worden gecombineerd met een reguliere training voor of na de les.

MEDITATIE

Meditatie is een techniek waarmee onze geest tot rust kan komen. Velen van ons leiden een erg druk leven. Het vinden van ruimte om naar binnen te keren en elke dag te mediteren kan een strijd op zich zijn. Maar meditatie stelt ons in staat om de dingen in perspectief te zien en kan ons een gevoel van stilte, rust of geluk geven. Onze docent Polina zal uitleg geven over de beoefening van meditatie en een meditatie begeleiden om te ontspannen en op de geest te concentreren.

SKILLS WORKSHOPS

Tijdens deze workshop staat één beweging centraal. Je gaat dieper in op die beweging en oefent vele techniek drills. Van een ring muscle-up tot een squat snatch en van roeien tot op je handen lopen, iedere workshop is anders.

KRACHTKIDS

Deze les is gericht op kinderen van circa 4-7 jaar en heeft vooral als doel kinderen op een speelse wijze het plezier in sporten te laten ontdekken. De lessen van draaien om het ontwikkelen van algemene fysieke vaardigheden. Team-spelletjes, obstakel routes en leuke workouts helpen de kinderen om ze de voordelen van bewegen te leren. Ook helpt het ze om andere essentiële levensvaardigheden te ontwikkelen en verbeteren ze hun zelfvertrouwen.

KRACHTPRE-TEENS

Deze les is gericht op kinderen van circa 8-11 jaar en heeft een uitdagender programma dan de Kids les. De focus ligt op de technieken van meer geavanceerde bewegingen maar er staan ook team-spelletjes, obstakel routes en leuke workouts op het programma met als doel het ontwikkelen van fysieke vaardigheden.. Ook helpt het ze om andere essentiële levensvaardigheden te ontwikkelen en verbeteren ze hun zelfvertrouwen.

KRACHTTEENS

Vanaf een jaar of 12 zijn de meeste kinderen toe aan een meer uitdagend programma met leeftijdgenoten. De werking van het menselijk lichaam in deze jaren kan van week tot week veranderen. Het beoordelen en werken met deze veranderingen geeft tieners de sleutel tot succes om zich effectief fysiek en mentaal te ontwikkelen. De focus in deze lessen ligt op de technieken van meer geavanceerde bewegingen en gaat verder in het ontwikkelen van fysieke vaardigheden.

KRACHTMOM

Wij leren je om op een veilige manier te bewegen tijdens je zwangerschap en helpen je om zo fit en sterk mogelijk de bevalling in te gaan. Als je bevalling al achter de rug is helpen wij je om op een veilige manier het sporten op te pakken en je kracht en conditie weer op te bouwen.